Magyarország

2010.10.28. 14:40

Az Alstom vezetőivel tárgyalt Tarlós István

<p>Az Alstom vezetőivel tárgyalt csütörtök délelőtt a Városházán Tarlós István főpolgármester. Az egyeztetésről részleteket nem közöltek, csak annyit mondtak, hogy egymás álláspontját ismerték meg.</p>

Tarlós István főpolgármesterrel tárgyaltak csütörtök délelőtt az Alstom vezetői. Az egyeztetés után György István, városüzemeltetési főpolgármester-helyettes újságírók előtt annyit mondott, hogy tisztázták az álláspontjaikat, a megbeszélések pedig tovább folytatódnak. Reményeik szerint jövő hét közepén már részleteket is tudnak közölni.

Van esély az együttműködésre

A francia cég vezérigazgató-helyettese szerint rendkívül hasznos volt az egyeztetés. Megismerték egymás álláspontjait és egyetértettek abban, hogy rövidtávon megoldásra törekszenek. Thierry Best azt mondta, hogy meglátásuk szerint a korábban fennálló számos félreértést most tisztázni tudják.

Arra a kérdésre, hogy van-e esély arra, hogy Alstom-szerelvények járjanak a 2-es és majd a 4-es metró vonalán a cégvezető úgy fogalmazott, hogy természetesen és reméli, hogy minél hamarabb.

Tarlós István főpolgármester szerdán mondta azt, hogy a metróberuházás kapcsán "elképesztő helyzet" állt elő, elsősorban az Alstom-szerelvények szerződésének ügyében. Már akkor közölte, hogy szeretnék menteni, ami menthető, ezért nem zárkóznak el a tárgyalásoktól.

- Független Hírügynökség -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!