Magyarország

2010.12.09. 14:36

Jogerősen életfogytiglanra ítélték Weiszdorn Róbertet

<p>A móri mészárlás miatt másodfokon is életfogytiglanra ítélte Weiszdorn Róbertet csütörtökön a Fővárosi Ítélőtábla azzal a változtatással, hogy a feltételes szabadlábra helyezés legkorábbi időpontját 30 évről 40 évre súlyosbította.</p>

Ezt a szigorítást Lassó Gábor bíró azzal indokolta, hogy a Weiszdorn által társtettesként elkövetett bűncselekményt nem csupán nyereségvágyból több emberen elkövetett emberölésnek minősítették, hanem előre kiterveltnek is. Az ítélet jogerős.

A 8 ember életét követelő móri bankrablás elkövetésével először az úgynevezett zálogházi rablókat gyanúsították, majd Kaiser Edét és Hajdú Lászlót ítélték el még 2004. december 23-án. Az igazi tettesek csak évekkel később, 2007 elején kerültek kézre. Nagy László 2007 júliusában öngyilkos lett, Weiszdorn Róbertet a Fejér Megyei Bíróság 2008. december 18-án életfogytiglanra ítélte.

Súlyos nyomozási hiba történt

Az ítélet szóbeli indoklásakor Lassó Gábor kiemelte, számos, súlyos nyomozási hiba történt az első perctől kezdve. Így nem sokkal a bűntény elkövetése után Nagy Lászlót Móron gyorshajtás miatt igazoltatták és megbüntették még az útlezárás előtt, de ezt a tényt Nagy László és gépkocsija adataival együtt az intézkedő rendőr évekig nem jelentette. A magyar kriminalisztika történetében páratlanul súlyos, brutális bűntény helyszínén a nyomokat összetaposták, a holttestek helyzetét megváltoztatták.

Több helyszíni szemlét is tartottak egymást követően, és minden alkalommal találtak olyan tárgyi bizonyítékokat, amelyeket korábban nem fedeztek fel. A Fővárosi Ítélőtábla egyetértett az ügyészségi indítvánnyal és Weiszdorn Róbertet, mint társtettest, nemcsak nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölésért ítélte el, hanem tettét előre kiterveltnek is minősítette. Ezt többek között azzal indokolta a bíróság, hogy Nagy László és Weiszdorn Róbert a 2002. május 9-én elkövetett brutáli s rablógyilkosság előtt lőgyakorlatokat és terepszemlét is tartott.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!