Magyarország

2010.12.25. 08:56

Több ezer rászoruló jut meleg ételhez az ünnepek alatt

<p>Több ezer rászorulót láttak vendégül a segélyszervezetek az ünnepek előtt, Karácsonykor pedig a Krisna-hívők osztanak ételt, élelmiszercsomagokat és meleg ruhákat az ország számos pontján.</p>

A Krisna-hívők 20 éve osztanak ételt Magyarországon, az ünnepek alatt Budapesten, Pécsett, Debrecenben, Egerben, Miskolcon, Dunaújvárosban, Kaposváron és Somogyvámoson várják a rászoruló családokat, nyugdíjasokat, megváltozott munkaképességűeket. A fővárosi Blaha Lujza téren szombaton és vasárnap 13 és 15 óra között lesz meleg ebéd.

Budapesten egyébként az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ által javasolt további 400 rászorulónak visznek készételt és ajándékcsomagot. Emellett a Havanna lakótelepen lévő Speciális Oktató és Fejlesztő Intézmény fogyatékkal élő gyermekei 200 adag édességet és csomagot kapnak, valamint a Távol az Otthontól Alapítvány menekültjei és az Igazságügyi Hivatal által nyilvántartott bűnesetek áldozatai szintén meglepetésekre számíthatnak. Az alapítvány munkatársai nemcsak meleg étellel és forró teával készülnek, hanem tartós élelmiszercsomaggal, több zsák ruhával, könyvekkel, olvasnivalókkal is.

Az elmúlt napokban több segélyszervezet is tartott ételosztást. A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet önkéntesei napi 800-1000 adag ételt osztottak a hajléktalanoknak és a rossz szociális körülmények között élő rászorulóknak Budapesten, emellett pedig a vidéki intézményeik is részt vettek az étkeztetési programban. Ugyancsak több napig osztottak ételt a Baptista Szeretetszolgálat munkatársa, akik 2500 tállal várták a rászorulókat Kőbányán.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!