Magyarország

2011.01.10. 18:06

60 milliós gyorssegély az Iparművészeti Múzeumnak

<p>60 millió forint gyorssegélyt kap az Iparművészeti Múzeum, mert veszélyessé vált a tetőszerkezete - számolt be hétfői közleményében a Nemzeti Erőforrás Minisztérium.</p>

60 millió forint - ennyi pénzt biztosít soron soron kívül a Nemzeti Erőforrás Minisztérium az Iparművészeti Múzeumnak, mivel veszélyessé vált a tetőszerkezete. A pénzt az egyes elemek megerősítésére, szükség esetén eltávolítására, az elbontott részek helyén az ideiglenes tetőfedés elkészítésére, valamint a védőállványzat felállítására fogják fordítani.

A közlemény szerint az épület tetőszerkezete annyira tönkrement, hogy a lehulló cserepek már a múzeumlátogatókat és a járókelőket veszélyeztetik.

Az intézmény vezetése a minisztérium felső vezetőivel és szakpolitikusaival hatpontos akciótervet fogadott el hétfőn. Ennek egyik legfontosabb eleme az volt, hogy azonnali hatállyal védőkordont állítottak fel az épület körül, a gyalogosforgalmat pedig elterelték. Emellett a bejáratokhoz fedett keményfa-állványzat készül, hogy védelmet nyújtson, míg a rekonstrukciós munkálatok tartanak, és a múzeum zavartalanul működhessen tovább.

Az állagmegóvási feladatokon túl március 31-ig - szakmai és pénzügyi javaslatokkal - előterjesztés készül a régóta esedékes épületrekonstrukció első ütemével kapcsolatosan.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!