Magyarország

2011.01.14. 17:42

A felsőoktatási koncepcióról egyeztettek a közigazgatási minisztériumban

<p>A leendő felsőoktatási törvényhez szükséges alapelveket és egy úgynevezett problématérképet dolgoznak ki az érintettek a következő két hétben, majd azok mentén zajlik majd a jövőben az egyeztetés.</p>

Ezt Nagy Anna kormányszóvivő mondta, miután Navracsics Tibor közigazgatási miniszter és több tárca képviselője egyeztetett hallgatói szervezetekkel és rektorokkal pénteken délután.

Nagy Anna hangsúlyozta, hogy az egyeztetésen minden érintett szervezet részt vett, közte a nemzeti fejlesztési és a nemzetgazdasági tárca képviselői is. Abban egyetértés volt, hogy a mostani felsőoktatási törvény helyett egy újra van szükség, ahogy a kormányszóvivő fogalmazott, "tovább kell lépni".

A hallgatók, rektorok és a kormány képviselői arról döntöttek, hogy két dokumentumot készítenek el mindannyian saját javaslataikkal. Az egyik egy úgynevezett problématérkép vagy problémalista, a másik pedig a felsőoktatási alapértékeket gyűjti össze és felfogható egy jövőképként is. Az érintettek február elsejéig készítik el javaslataikat, majd azok "összegyúrásával", közös kiindulási alap mentén folytatódhatnak az egyeztetések még február első felében - tette hozzá Nagy Anna.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!