Magyarország

2011.01.19. 18:17

Bérmegállapodás a MÁV-nál - a VDSzSz nem írta alá

<p>Hat szakszervezet - köztük az öt reprezentatív - aláírta a határozatlan időre szóló kollektív szerződés módosítását a MÁV-val. Az érdekképviseletek közül öt a bérmegállapodást is aláírta a vasúttársasággal. A VDSzSz ezt nem tette meg, de állításuk szerint nem is fogják megtámadni azt.</p>

A MÁV Zrt. megállapodott a határozatlan időtartamra szóló kollektív szerződésének módosításáról a szakszervezetekkel. Eszerint a választható béren kívüli juttatások éves bruttó keretösszege 2011-ben 350 000 forint/fő lett. Az idei évre "a munkavállalók foglalkoztatásához tartozó főbb eljárásrendekről" szóló megállapodást is valamennyi érdekképviselet aláírta, ennek eredményeként ebben az évben is lehetőség van indokolt esetben a munkavállalók korengedményes nyugdíjázására és részvételre a MÁV-ÉVEK programjában.

A bérmegállapodást a VDSzSz Szolidaritás kivételével a többi szakszervezet - a Vasutasok Szakszervezete, a Mozdonyvezetők Szakszervezete, a Pályavasúti Dolgozók Szakszervezete, a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete, valamint a Vasutasok Független Szakszervezeti Szövetsége - aláírta. A VDSzSz kijelentette, hogy ugyan nem írja alá a bérmegállapodást, de nem is fogja támadni azt.

A MÁV szerdai közleményében azt írja, a bérmegállapodás alapján a keresetek nominális szintjének változatlanságát biztosítják az alacsony és közepes szintű kereseti kategóriákban, szem előtt tartva az OÉT ajánlásait, a vasutas munkavállalók foglalkoztatásának biztonságát és a vállalat költségviselő képességét.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!