Magyarország

2011.01.14. 15:12

Fejérben a megye északi és középső részén is támad a belvíz

<p>Fejérben a megye északi és középső részén is támad a belvíz. Hat településen harcolnak a vízzel. Eddig kitelepítésre nem került sor. Kulcson a víz százötven-kétszáz ingatlant veszélyeztet ismét. A házak csak terepjáróval közelíthetők meg, egy készenlétben áll, amely szükség esetén a mentősöket viszi be.</p>

Baracson, Daruszentmiklóson, Gánton, Kulcson, Seregélyesen és Ráckeresztúron folyik megelőző intézkedés. Szivattyúznak, árkokat tisztítanak, figyelőszolgálatot tartanak. Kulcson van érvényben egyedül III. fokú belvízvédelmi készültség. Ez december óta tart, de az olvadással ismét súlyosbodott a helyzet. Itt a kimosódott emésztők miatt ideiglenes közkútról és lajtos kocsiból kapják a vizet az emberek több hete.

Az önkormányzat felkészült arra, hogy a mentősöket terepjáróval vigye be a házakhoz, de eddig erre nem volt szükség- mondta a Független Hírügynökségnek Lóki Richárd, a Katasztrófavédelem dunaújvárosi kirendeltségének vezetője. Hozzátette: a megyében kitelepíteni eddig senkit sem kellett, inkább a házak mögött, melléképületeknél, kertekben áll még a víz.

II. fokú belvíz belvízvédelmi készültség van még a Nádor-csatorna mellett Cece és Ősi között. A megye déli részén ahogy megírtuk, Cecénél 30-40 házat közvetlenül veszélyeztet a víz, a kutak lassan kiöntenek, a pincéket folyamatosan szivattyúzni kell. Több száz hektár mezőgazdasági terület van víz alatt.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!