Magyarország

2011.01.24. 19:13

Újabb utca vált járhatatlanná a dunaújvárosi Táborálláson

<p>Újabb utcát kellett lezárni Dunaújváros Táborállás nevű részén, mert a part roskadása miatt erősen megrongálódott. A partfal alsó útszakaszát Rácalmás felől elzárták a forgalom elől, a házak más irányból közelíthetők meg.</p>

A lakóknak hétfőn fórumot tartott az önkormányzat. Orgovány Zoltán, az ingatlantulajdonosok képviselője azt mondta a Független Hírügynökségnek, hogy Kulccsal ellentétben ezt a területet meg lehet menteni, ezért a helyreállításig szükséges idő az, amit le kellene győzniük. Ennek érdekében kérték az önkormányzatot, hogy ne nagy teherautóval szállítsa a szemetet a beszakadt utakon, tisztítsa ki az eltömődött egyetlen forrást, melyből a partfalban lévő víz kifolyik és továbbra is mérje a talajmozgást.

A jegyző megnyugtatta a lakosokat, hogy ha nem is hetente, de kéthetente mérik a talajmozgást. Jelzik a hulladékszállító cégnek, hogy kisautóval vigye a szemetet, ha eltömődik a forrás, kitisztítják - tudtuk meg Németh Tündétől, az önkormányzat szóvivőjétől.

Táborállás egy részéről 50 ingatlanból kellett kitelepíteni a lakosokat tavaly októberben, mert a löszfal csúszása miatt életveszélyessé vált a terület. Az 50 házból 25-ben éltek állandóan, a többi üdülő. A helyreállítás első ütemének 400 milliós költségéhez 350 milliós pályázatot adott be az önkormányzat január 10-én. Ehhez szükség lett volna 106 ott lakó beleegyező nyilatkozatára. Többen azonban később, saját feltételeikkel adták csak meg azt. Az emberek arra is választ vártak, hogy nem járnak-e rosszabbul azok a tulajdonosok, akik feltétel nélkül írták alá a nyilatkozatot. A jegyző szerint ettől nem kell tartaniuk.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!