Magyarország

2011.01.25. 16:48

Kiosztották "Az év kórháza 2010" díjat

<p>A Bács-Kiskun megyei önkormányzat kecskeméti kórháza nyerte "Az év kórháza 2010" díjat. Ez az intézmény kapta a legtöbb voksot az internetes szavazáson, amelyet hatodjára hirdetett meg egy egészségügyi portál.</p>

A betegek értékelhették az orvosok, az ápolók munkáját, a kórházak infrastruktúráját, az ellátást, valamint a környezetet és tisztaságot. Az elismeréseket kedden délelőtt adták át a győztes kórházak vezetőinek Budapesten.

A mostani szavazáson újdonság volt az előző évekhez képest, hogy az összesített versenyben dobogós kórházak mind vidékiek voltak. Tavaly az első három helyezett budapesti volt. A kategóriák szerinti versenyben a betegek leginkább a sebészeteket és a szülészeteket dicsérték, míg tavaly ugyanezt a kardiológiai osztályok érdemelték ki. A sebészetek és szülészetek az elmúlt években az átlagosnál jobban fejlődtek a legtöbb intézményben, és ezt már a betegek is értékelik - olvasható a szervező hazipatika.com összesítésében.

Kecskeméti kórház győzött

Az összesített versenyben a Bács-Kiskun megyei önkormányzat kecskeméti kórháza végzett az élen, a SzigetvárMED Egészségügyi Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. lett a második és a dombóvári Szent Lukács Egészségügyi Nonprofit Kft. a harmadik.

Orvos-szakmai ellátás kategóriában két győztest hirdettek, holtversenyben: az egyik a Semmelweis Egyetem I. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája, a másik pedig szintén a Semmelweis Egyetem I. sz. Sebészeti Klinikája.

Ápolás- és szakszemélyzet kategóriában szintén holtverseny volt: a szentesi Dr. Bugyi István Területi Kórház és a Semmelweis Egyetem Érsebészeti Klinikája végzett az élen. Az infrastruktúra kategória győztese a Szegedi Tudományegyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája. A szavazók a Szegedi Tudományegyetem Sebészeti Klinikáján nyújtott ellátást értékelték a legjobbnak. A környezet és tisztaság kategóriában az ózdi Almási Balogh Pál Kórház Egészségügyi és Szolgáltató Nonprofit Kft. végzett az élen.

Az internetes szavazás október elején indult és december 31-ig tartott, a hazipatika.com összesítése szerint csaknem 5 ezer szavazat érkezett.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!