Magyarország

2011.01.25. 16:53

Két nap alatt két fegyveres rablás - előzetesbe került a támadó

<p>Előzetes letartóztatásba került az a fegyveres rabló, aki két nap alatt két támadást hajtott végre két megyében. Először Fejér megyében, Iszkaszentgyörgyön egy sörözőben rabolt, majd Bács-Kiskun megyében egy Solt melletti benzinkutat támadott meg.</p>

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság keddi tájékoztatása szerint még január 19-én egy iszkaszentgyörgyi sörözőt támadott meg és rabolt ki a férfi. Kezében - vélhetően - fegyverrel kényszerítette az alkalmazottat a pénz átadására, majd a zsákmánnyal elhagyta a helyszínt. A tanúk elmondása alapján egy olyan férfire terelődött a gyanú, aki korábban a településen lakott és néha megfordult a kirabolt presszóban is. Később a nyomozók olyan szemtanút is találtak, aki látta, milyen kocsival menekült el a támadó.

Kiderült, hogy a rabló egy 45 éves férfi, aki Iszkaszentgyörgyön van bejelentve, de Székesfehérváron lakik. Több tanú is tudott arról, hogy van gáz-riasztó fegyvere. A férfit két nappal később elfogták és beismerő vallomást tett. Azt mondta, hogy anyagi gondjait próbálta rablással megoldani.

Bevallotta azt is, hogy a presszó megtámadása után, néhány óra alvást követően Soltra utazott, ahol egy benzinkutat támadott meg. A kutasra ráfogta a fegyverét, de mivel nem az alkalmazott tudta a kasszát kinyitni, zsákmány nélkül volt kénytelen menekülni. Úton visszafelé megszabadult a fegyvertől és támadáskor viselt sáltól, sapkától. A férfit később a Bács-Kiskun megyei rendőrök is kihallgatták a solti ügyben. A férfit a bíróság hétfőn előzetes letartóztatásba helyezte.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!