Magyarország

2011.01.25. 14:48

Minden államkincstári vezetőt menesztettek - Index

<p>Matolcsy György menesztette a Magyar Államkincstár két elnökhelyettesét - értesült az Index. Egy hete az első számú vezetőt mentette fel.</p>

Fél évig maradhatott posztján az új kormányzati ciklusban Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter által kinevezett Kotán Attila, Árvai Csaba és Berczik Ábel, az államkincstár elnöke és két elnökhelyettese. Mint a hvg.hu nemrég beszámolt róla, az eddigi elnök, Kotán Attilát Thuma Róbertre cserélte az Államkincstár felettes szerve, a Nemzetgazdasági Minisztérium. Az Index információja szerint a napokban folytatatták a vezetőcserét, Árvai Csaba általános elnökhelyettest és Berczik Ábel hálózatirányítási elnökhelyettest is elbocsátották.

A portál úgy tudja, már meg is találták a két elnökhelyettes utódját. Házon belülről oldják meg utódlásukat, Novotnik Imre és Tariné Molnár Margit kerülnek a MÁK piramisának második szintjére. Mindketten évek óta az Államkincstárnál dolgoznak (Novotnik az önkormányzati főosztály éléről lép feljebb, Tariné a MÁK közgazdasági igazgatója volt eddig), azt megelőzően pedig a volt Pénzügyminisztérium kötelékébe tartoztak.

Matolcsy György június derekán szemelte és nevezte ki elnökké Kotánt és elnökhelyetteseivé Árvait és Bercziket, most pedig bő fél évvel később útilaput kötött a talpukra.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!