Magyarország

2011.01.15. 13:27

MSZP: Amit a miniszterelnök mond, annak az ellenkezője az igaz

<p>Amit Orbán Viktor mond, annak nagy valószínűséggel az ellenkezője az igaz - mondta szombaton budapesti sajtótájékoztatóján Szanyi Tibor, az MSZP elnökségi tagja, országgyűlési képviselő. A politikus szerint például az adócsökkentésből végül fizetéscsökkentés lett, hiszen az átlagos, illetve az alacsony jövedelműek rosszul járnak az új adórendszerrel.</p>

Az ellenzéki politikus példaként egyebek mellett az adócsökkentésre és az egymillió új munkahely teremtésére tett miniszterelnöki ígéreteket említette. Elmondta: az adócsökkentésből végül fizetéscsökkentés lett, hiszen az átlagos, illetve az alacsony jövedelműek rosszul járnak az új adórendszerrel. Szanyi Tibor hozzátette: az MSZP ezután úgy tekint a miniszterelnök bejelentéseire, hogy azoknak valószínűleg az ellenkezője lesz igaz. A szocialisták pedig ennek fényében alakítják majd a jövőben a politikájukat. Hozzátette: valószínű, hogy az egymillió új munkahely helyett egymillió új munkanélküli lesz majd.

Szanyi Tibor elmondta: semmiképpen nem sem szeretnék azt hallani Orbán Viktortól, hogy a gazdasági válságra hivatkozva megvédi az emberek megtakarításait. Az ellenzéki politikus szerint ugyanis ez azt jelentené, hogy a Fidesz "államosítaná" az emberek bankszámláit. A politikus emlékeztetett, hogy a miniszterelnök "szocialista aberrációnak" nevezte, amikor azt mondták megszorításokra készül. Hozzátette: amíg az MSZP volt kormányon, valóban hozott megszorító intézkedéseket, de "Orbán Viktor ezt sokkal fokozottabban teszi", ráadásul nem ismeri el.

Szanyi Tibor újságírói kérdésre válaszolva elmondta: az a szocialisták "veszélyes hulladéknak" tekintik jelenlegi formájában az új alkotmányt, amelyet "el kell takarítani". Hozzátette: az MSZP nem vesz részt az alkotmányozási folyamatban.

A megújulás gazdaságpolitikájába nem férnek bele a megszorítások - így reagált közleményében Szijjártó Péter Szanyi Tibor szavaira. A miniszterelnök szóvivője szerint megszorítások helyett megújítják és újjászervezik Magyarországot. Munkahelyeket teremtenek, egyensúlyba hozzák a nyugdíjkasszát, átalakítják a közösségi közlekedés rendszerét, és tiszta, a közérdeket szolgáló gyógyszerár-támogatási rendszert hoznak létre.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!