Magyarország

2011.01.08. 09:12

Püspökség: csalás a gyanú - Új Dunántúli Napló

<p>Különösen nagy kárt okozó csalás és más bűncselekmények miatt zajlik az eljárás ismeretlen tettes ellen a pécsi püspökségen.</p>

Az egyházmegye ellen az ügyészséghez érkezett első, névtelen feljelentésben gazdasági, pénzügyi és egyéb, többek között szexuális viszszaélések szerepelnek. A Dunántúli Napló információi szerint egy másik, azóta megtett feljelentésben konkrétumokról: százmilliós nagyságrendű sikkasztásról és a számviteli fegyelem megsértéséről számolt be annak szerzője.

A megyei rendőr-főkapitányság után a Baranya Megyei Főügyészség is elfogultságot jelentett be a pécsi püspökséggel kapcsolatos eljárásban. A nyomozással az Országos Rendőr-főkapitányság megbízta a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságot, az ügyészségi teendők ellátására a Somogy Megyei Főügyészséget jelölték ki. A pécsi püspökségen szintén nem kívántak nyilatkozni a vizsgálat befejezéséig, ami további hónapokig is eltarthat - írja szombati számában az Új Dunántúli Napló.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!