Magyarország

2011.01.14. 15:26

Tökéletes esküvői manikűr készítése

<p>Az esküvőd napján a kezeid is a figyelem középpontjába kerülnek. Mindenki kíváncsi az esküvői gyűrűdre. Természetesen szeretnéd, ha ezen a napon a kezed és a körmeid tökéletesen néznének ki. Lássuk, hogyan készíthetsz tökéletes manikűrt esküvőre?</p>

Az esküvőd napján a kezeid is a figyelem középpontjába kerülnek. Mindenki kíváncsi az esküvői gyűrűdre. Természetesen szeretnéd, ha ezen a napon a kezed és a körmeid tökéletesen néznének ki. Ha hajlamos vagy a körömrágásra, akkor most van a legmegfelelőbb idő, hogy leszokj erről a rossz szokásról.

Használj kézkrémet, hogy ezáltal megakadályozd a bőr kiszáradását, megrepedezését. A kezeid minél puhábbak, annál ellenállóbbak lesznek az időjárással és széllel szemben. A köröm szerkezetét tekintve egymáshoz szorosan kapcsolodó elhalt hámsejtekből áll. A szarulemez (keratin) köti össze a sejteket. Egy köröm havonta körülbelül ½ cm-t nő. Körülbelül három hónappal az esküvőd előtt hetente csináltathatsz manikűrt, hogy az esküvőre gyönyörűen nézzenek ki a körmeid.

Óvatosan kell bánni a körmökkel. Nem ajánlott acélból készült reszelőket vagy éles eszközöket használni. Mindig csak egy irányba reszeld a körmeidet, jobbról balra, sohase összevissza.

Vigyél fel egy alapozó réteget mindenik körmödre. Aztán kend be kétszer natúrszínű vagy színtelen lakkal.

Mosogatásnál vagy mosásnál mindenképp használj kesztyűt, mivel a mosószerek nagyon rossz hatással vannak a kezeidre és körmeidre.

A körömlakk védi a körmöket és erősebbé teszi őket.

Vigyázz a körmeidre, ne használd őket eszközként. A ceruza végét használd a telefon tárcsázásakor.

Esküvői manikűr készítése

  • Távolíts el minden korábbi körömlakkot vattával és ha lehet aceton mentes körömlakklemosóval
  • Óvatosan reszeld le a körmeidet
  • Használj kézkrémet
  • Óvatosan szárítsd meg a kezeidet egy tiszta törölköző segítségével
  • Mindenik körmödre vigyél fel egy alapozó réteget
  • A körmeidet kétszer fesd be natúrszínű vagy színtelen lakkal
  • Ha a lakk megszáradt, vigyél fel egy utolsó réteg lakkot

Francia manikűrkészítése esküvőre

Ha nem szeretnél színes körmöket, válaszd a francia manikűrt, amely nagyon szépen mutat egy ilyen eseményen. Fesd fehérre a körömvégeket. Aztán rószaszínű vagy bézs színű lakkal fesd be. Az esküvőd előtt gyakorold ezt egy pár alkalommal.

Díszített menyasszonyi körmök

Nagyon szépen mutatnak a körmök, ha gyöngyszemekkel, strasszokkal stb. vannak kidíszítve.

Ugyanazt a színű körömlakkot használd a pedikűrnél is, mint a manikűrnél.

További hasonló cikkek: http://www.alompar.hu/

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!