Magyarország

2011.01.11. 16:42

Veszélyben vannak a téli programok a Balaton környékén

<p>Nem kedvez a felmelegedés a téli sportok kedvelőinek. Több Balaton környéki rendezvény is veszélybe került a hirtelen felmelegedés miatt.</p>

Elhalasztják a január közepére tervezett hóünnepet Eplényben. Bár síelni még lehet, a Síarénában, a téli sportág bemutatóhoz több havas helyszínre lenne szükség, ezért azt az eredeti időpontban nem tudják megrendezni a szervezők. A programot a tervek szerint január 28-30 között tartják - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Schőnig-Palitz Izabella sajtóreferens.

Azt még nem tudni, hogy a szombatra tervezett balatonfüredi jégkarnevál és öbölátcsúszás elmarad - e a felmelegedés miatt. Ha a jég el is olvad az észak és a déli part közötti kötélhúzó versenyt biztosan megtartják - közölte Kardos Gábor a program szervezője.

A Balatonon már nem lehet korcsolyázni. A tó jege jelenleg életveszélyes - mondta a Független Hírügynökségnek Bagyó Sándor a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának vezetője.

Sok program vár ránk a Balatonon

A téli Balaton azonban enyhe időben is számos programmal várja a vendégeket. Balatonfüreden január 22-én tartják meg a Vince-napi Borünnepet, Badacsonytomajon pedig a hagyományőrző disznóvágást. Februárban a farsangi programok mellett Kocsonya Szépségversenyt rendeznek Badacsonytördemicen, Révfülöpön pedig Farsangi Forralt bor főző, Fánk és Süteménysütő versenyt hirdetnek. Balatonalmádiban február végén már a tavaszt köszöntik. A hagyományos téltemető-tavaszköszöntő során a mólónál bábuégetéssel, néptáncbemutatóval búcsúztatják a telet és köszöntik a tavaszt.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!