Magyarország

2011.01.11. 16:37

Vitézy: Bevált a közterület-felügyelők alkalmazása

<p>A közterület-felügyelet bevonásától a pótdíj-hátralékok befizetését és a közbiztonság javulását várják a közlekedési eszközökön.</p>

Vitézy Dávid máris sikeresnek tartja a közlekedési vállalat és a felügyelet együttműködését. A vezérigazgató emlékeztetett arra, hogy a BKV-nak jelenleg 34 milliárd forintnyi befizetetlen pótdíja van. Ez elsősorban abból adódik, hogy a bliccelő utasok sokszor fiktív címeket adnak meg, és a kiküldött számlákat senki nem egyenlíti ki. A BKV - egyelőre próbaidőre - húsz közterület-felügyelőt alkalmaz, akiknek az lesz a feladatuk, hogy nyomást gyakoroljanak a bliccelő utasokra, hogy azok befizessék a bírságokat. Feladatuk lesz továbbá a bűnmegelőzés is a közlekedési járműveken, illetve a megállókban.

A közterület-felügyelők alkalmazásának költségei a befizetett pótdíjak, illetve nagyobb számban megvásárolt jegyek árából térülnek meg. A továbbiakban felmerülő plusz költségeket a BKV és a BKK fele-fele arányban állja - jelentette ki a vezérigazgató. A közterület-felügyelők mellett marad a korábban tapasztalt rendőri jelenlét is a járműveken - mondta Vitézy Dávid. "Ha indokolt a rendőri jelenlét, a BRFK biztosítja azt" -tette hozzá.

A BKK vezetője elmondta továbbá, hogy még az idén felújítják az 1-es és 3-as villamos vonalát. Tervezik újabb buszok bérlését is, illetve a Futár-projekt utastájékoztatási szolgáltatásainak bővítését. A BKK 2011-ben megversenyeztetné a közlekedési vállalatokat, hogy ne csak a BKV működtesse a tömegközlekedést a fővárosban. Ez az Európai Unió elvárása is - tette hozzá Vitézy Dávid.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!