Magyarország

2011.02.09. 20:23

Meghalt egy devecseri kisfiú - a nagyszülők szerint a szülők egy ujjal se nyultak a gyerekhez - RTL

<p>Egy ujjal sem nyúltak a kisbabához - állítja a hétvégén meghalt másfél éves devecseri fiú nagymamája.</p>

A helyi családsegítő és gyermekjóléti szolgálat szerint sem utalt semmi bántalmazásra és nem hanyagolták el a kisfiút - számolt be szerda este az RTL Híradó. Mint ismert, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság halált okozó testi sértés miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen, miután a fiúnál olyan súlyos koponya- és agysérülést találtak, hogy belehalt sérüléseibe.

Édesanyja a nagyszülőknél gyászolt, ő nem akart nyilatkozni, a nagymama mondta el, hogyan emlékszik a történtekre. Az asszony szerint tőle azt kérték, hogy azonnal rohanjon a rendelőbe, mert a gyerek ott van eszméletlenül. A férjével azonnal odasietett, be is mentek a doktornőhöz, de addigra a gyerek már csak feküdt az ágyon.

A család azt mondja, pontosan nem tudják, mi történt, mert a kisfiúra az apja és annak egy barátja vigyázott, amikor a baleset történt. Abban azonban biztosak, hogy a gyereket soha nem bántották a szülők. Mint mondta, egy ujjal sem nyúltak hozzá a kisbabához. Elmondása szerint a lánya nem tett volna ilyet, ő nem is volt otthon. Az asszony szerint a gyerek, amikor járni tanult, esett-kelt, így ebből is szerezhette a régi sérüléseket.

A helyi családsegítő és gyermekjóléti szolgálat szerdán sem akart nyilatkozni, azt azonban elmondták, hogy rendszeresen látogatták a családot, ahol semmi sem utalt bántalmazásra és a kisfiú sem volt elhanyagolt. Szerintük ezt a család aktájának felülvizsgálata is igazolta. Még az utcabeliek is értetlenül állnak a történtek előtt.

A rendőrségi vizsgálat egyelőre tart az ügyben. Az RTL stábja kereste a Veszprém Megyei Kormányhivatalt is, amelyhez a devecseri családsegítő és gyermekjóléti szolgálat is tartozik. Ott azonban azt mondták, csak a kormánymegbízott nyilatkozhat, ő pedig jövő hétig nem elérhető, szabadságon van.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!