Magyarország

2011.03.30. 21:00

1 forintos csekk - a Telenor a netes fizetést ajánlja

<p>A Telenor szerint érdemesebb elektronikus számlát használni, így elkerülhető, az 1 forintról küldött csekkel kapcsolatos probléma. A társaság szerint egyébként a postán is lehet fizetni, ebben az esetben ott csak átveszik a csekket, az egy forintot - mivel ilyen pénz már nincs is - nem kell befizetni.</p>

Korábban a Csepel.info írt arról, hogy ezúttal Ábel Attila Csepel fideszes alpolgármestere kapott 1 forintról telefonszámlát. Azonban a kerekítés szabálya szerint 1, illetve 2 forint nullára jön ki, tehát a postán fizetnie nem kell. Ezt az összeget bankkártyával sem lehet rendezni, mivel a kártyás befizetés - sokszor százforintokba kerülő - pénzfelvételnek minősül, amelyben a minimum érték a legkisebb címlet, azaz 5 forint. Nem először fordul elő, hogy közüzemi vagy távközlési szolgáltató 1 forintos összegről küld csekket ügyfelének.

A Telenor a Független Hírügynökség kérdésére úgy tájékoztatott, hogy a társaság többször is megvizsgálta a számlázási rendszerében történő változtatás lehetőségét, ám annak összetettsége miatt a folyamatok módosítása rendkívül bonyolult. A Telenor az ügyfelei figyelmébe ajánlja az elektronikus számlát, annak előnyei miatt.

Az 1 forintos csekk befizetése emellett megtörténhet postai úton is, mivel ebben az esetben a fizetendő összeg nulla forint lesz. A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy a postán átveszik a csekket, lepecsételik, majd ezután a tranzakciót lezárják. A Telenor szerint bankkártyával, ATM-nél, átutalással, vagy csoportos beszedési megbízással, mobilfizetéssel is lehet 1 forintot fizetni.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!