Magyarország

2011.03.05. 11:56

Felbujtók vannak Kulcson a polgármester szerint

<p>Kulcs - Egy-két felbujtó van Kulcson, akinek nem tetszik az önkormányzat vagy a polgármester munkája - reagált a Független Hírügynökség érdeklődésére Kiss Csaba polgármester arra a hírre, hogy egyesületet alakítanak a kulcsi löszfalomlás károsultjai, mert úgy érzik, ő ellenük van.</p>

A polgármester szerint ezek a felbujtók akadályozták meg azt is, hogy a Hankook több milliárdos beruházással Kulcson építse fel a munkásszállását, pedig akkor már 3 éve lenne a faluban csatornahálózat és a löszfalomlás nem következett volna be.

Kiss Csaba azt mondta, azért nem tájékoztatta eddig részletesen a lakosokat, mert csak március 26-án kapja meg a szakértői véleményt. Annyit azonban lehet már tudni, hogy nagy mennyiségű szennyvíz került a területre. Az emberek tehetnének ellene, ha nem a kutakba engednék a szennyvizet és nem szivárogtatnák a derítőket - mondta Kiss Csaba. Hozzátette: először csatornát kellene építeni és a külső löszfalat megerősíteni kőszórással. Az utóbbira a kormányzat és a vízügy nagy erőfeszítéseket tesz. Ő folyamatosan tartja a kapcsolatot a Belügyminisztériummal. A munkák előkészítése a szakértői vélemény után is sok időt vesz majd igénybe.

A kulcsi ingatlantulajdonosok gyanújára, hogy a bontással vállalkozásai révén ő járhat jól, a polgármester elmondta: egy építési és egészségügyi vállalkozása van a településen, több tízmilliós iparűzési adót fizet. Az építési céggel sürgős esetekben többször végzett társadalmi munkát. 11 járóbeteg szakrendelést és egynapos sebészetet üzemeltet. A kis faluban nem kell utazni az embereknek lassan14 éve, ám ez veszteséges. Ha a pluszbevételre, egészségügyi ellátásokra Kulcsnak nincs szüksége, megszüntetheti azokat - hangsúlyozta a polgármester.

Szombaton egyesületet alakítanak Kulcson a löszfalomlással érintett ingatlantulajdonosok. Szerintük Kulcs időzített bomba, ám nem történik semmi. Mint mondták: hiába kérdezik, nem kapnak tájékoztatást arról, hogy mely ingatlanokat ítélték bontásra, és feltételezik, hogy a bontásból -amit ők maguk nem végezhetnek el - haszna származhat a polgármesternek, akinek építési vállalkozása van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!