Magyarország

2011.03.21. 20:31

KEH: kevés ember élete nyitott annyira, mint Schmitt Pálé

<p>A Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) szerint Schmitt Pál személyével kapcsolatban több rosszindulatú vádaskodás lát napvilágot és politikai zavarkeltés folyik.</p>

A hivatal szerint a vádaskodás kárt okoz Magyarországnak, ennek megelőzése érdekében a KEH feltétlenül szükségesnek tartja néhány korábbról ismert tény megismétlését.

Schmidt Pált eltiltották a külföldre utazástól

Schmitt Pál tizenkilenc évesen, a magyar ifjúsági vívó válogatott tagjaként résztvevője volt a duisburgi ifjúsági világbajnokságra utazó keretnek. A részvételt a volt szocialista országok politikai okokra hivatkozva megtagadták, de ő úgy döntött, hogy mégis részt vesz a versenyen. A diktatúrában ezért büntetés járt: a Magyar Vívó Szövetség fél évre eltiltotta Schmitt Pált a külföldre utazástól - írják a közleményben.

Egy 1964-ben történt közlekedési balesetről szóló hazugságok tisztázása érdekében, az esetre vonatkozó dokumentumot hamarosan nyilvánosságra hoznak a honlapon az ígéretek szerint.

Schmitt Pál 1966-tól 1981-ig tartó szállodai munkájával összefüggésben megjelent alaptalan állításokkal kapcsolatban arra emlékeztetnek mindenkit, "hogy az SZT-tisztek személye - elnevezésüknek megfelelően - titkos volt, így a velük való együttműködésről beszélni értelmetlen dolog".

"Schmitt Pál köztársasági elnök a jövőben is a legszélesebb körű kapcsolatot ápolja a magyar emberekkel, civil szervezetekkel, valamint politikai pártokkal, az ország jó hírét kelti kiterjedt és intenzív nemzetközi tevékenységével. A Köztársasági Elnöki Hivatal a jövőben már nem kíván méltatlan és színvonaltalan vádaskodásokkal foglalkozni" - zárul a közlemény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!