Magyarország

2011.04.30. 17:54

Az MSZP-választmány kiállt Gyurcsány mellett

<p>A Fidesz maga alá gyűri az igazságszolgáltatást és adminisztratív eszközöket felhasználva akar "leszámolni" politikai ellenfeleivel - áll az MSZP Országos Választmányának szombati állásfoglalásában.</p>

A testület egyhangúlag kiállt a volt pártelnök Gyurcsány Ferenc mellett, akit az ügyészség a sukorói kaszinóberuházás miatt hivatali visszaéléssel gyanúsít. Elnapolta viszont a vitát a választmány a volt kormányfő vezette platform pártszavazást kezdeményező javaslatáról. Végül a testület 15 pontban megfogalmazta az MSZP ifjúságpolitikai követeléseit.

Az MSZP-nek a Független Hírügynökséghez eljuttatott közleménye szerint a "Fidesz által megalkotott és elfogadott pártalkotmány megszünteti az ifjúsági érdekvédelem alkotmányos jogát Magyarországon". Ezért a szocialista párt elnöksége és választmánya egyebek között azt követeli a kormánytól, hogy a büntethetőség korhatárát és az iskolaköteles korhatárt hagyja érintetlenül; folytassa a Bajnai-kormány által elkezdett bölcsőde és óvoda fejlesztési programot; végezzen átfogó egészségügyi szűrést a 16 éveseknél; biztosítson a pedagógusoknak felelősségükhöz mérhető bérezést; haladéktalanul adja vissza a felsőoktatástól elvont finanszírozást; tegyen a pályakezdő-munkanélküliség növekedése ellen.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!