Magyarország

2011.04.23. 09:00

Demonstrálnak a múzeumi őrök

<p>A Magyar Nemzeti Múzeum előtt demonstrálnak szombaton délelőtt a kiemelt közgyűjtemények fegyveres biztonsági őrei a ki nem fizetett bérük és az elmaradt juttatásaik miatt.</p>

A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének fegyveres biztonsági őr tagozata a tüntetéssel az egyre embertelenebb munkakörülményekre is fel szeretné hívni a közvélemény figyelmét.

A demonstrálók a Magyar Nemzeti Múzeum előtt a járdán, a látogatókat nem zavarva szándékoznak tüntetni, szombaton 10 óra és délután 14 óra között. Céljuk, hogy tiltakozzanak az elfogadhatatlanul alacsony munkabér, a nem megfelelő munkakörülmények, a munkabér kifizetésének elmaradása miatt, illetve követelik az eddig kapott juttatások és munkahelyek megtartását. Demonstrációjukkal a Múzeum, illetve annak felügyeletét ellátó Nemzeti Erőforrás Minisztérium, valamint a fegyveres biztonsági őrséget működtető cég vezetőinek figyelmét kívánják felhívni az általuk vállalt kötelezettségek teljesítésére.

Azt tervezik, hogy amennyiben nem sikerül megállapodni a tárcával, akkor jövő pénteken ismét az utcára vonulnak. Akkor a minisztérium belvárosi épülete előtt demonstrálnának.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium még pénteken közleményt adott ki, miszerint pénteken átutalták az időarányos támogatási összeget, melyből a jövő hét elején utalni tudják a béreket.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!