Magyarország

2011.04.10. 19:57

Eloltották a Zala megyei erdőtüzet

<p>Gyenesdiás - Sikerült megfékezni a Zala megyei Gyenesdiás határában pusztító erdőtüzet, a tűzoltók már az úgynevezett parázsfészkeket oltják. Az 50 kilométer/órás szélben a tűz könnyen fellángolhat még. Az oltás közben megsérült tűzoltót kórházba vitték, füstmérgezést kapott.</p>

Petróczi Tímea, az országos katasztrófavédelem szóvivője a Független Hírügynökségnek korábban azt mondta: a tűz oltásához kilenc hivatásos és egy önkéntes tűzoltóságot riasztottak, jelenleg hatvan tűzoltó küzd a lángok ellen, melyek a település közelében, az úgynevezett Pince közben csaptak fel. A tűzoltók a legmagasabb, ötös riasztást kapták, mert az oltás különösen nehéz, a közelben pedig lakóházak is vannak. Háromnegyed háromkor, amikor a tűzoltókat értesítették, körülbelül hét hektáron égett az aljnövényzet, később az erős szélben az erdő fáinak koronája is lángba borult. Az oltást nehezíti, hogy a dobok miatt a területet csak gyalog lehet megközelíteni - tette hozzá. A szóvivő elmondta, a sérült tűzoltó állapotáról még nincs információ.

Egy tűzoltó is megsérült az oltásban, füstmérgezés miatt szállították kórházba.

Az oltáshoz Zala, Somogy és Veszprém megyéből összesen 65 tűzoltó vonult, rajtuk kívül a vonyarcvashegyi önkéntes tűzoltók is. A munkában segédkeztek erdészek, polgárőrök és önkéntesek tucatjai is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!