Magyarország

2011.04.10. 17:27

Erdőtűz Gyenesdiáson - megsérült egy tűzoltó

<p>Gyenesdiás - Megsérült egy tűzoltó Zala megyei Gyenesdiáson, ahol vasárnap délután hét hektáron kapott lángra az aljnövényzet, később az erdő is.</p>

Jelenleg 60 tűzoltó próbálja megfékezni a lángokat. Nehezíti a munkát, hogy erős a szél és a területet csak gyalog lehet megközelíteni.

Petróczi Tímea, az országos katasztrófavédelem szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta: a tűz oltásához kilenc hivatásos és egy önkéntes tűzoltóságot riasztottak, jelenleg hatvan tűzoltó küzd a lángok ellen, melyek a település közelében, az úgynevezett Pince közben csaptak fel.

A tűzoltók a legmagasabb, ötös riasztást kapták, mert az oltás különösen nehéz, a közelben pedig lakóházak is vannak.

Háromnegyed háromkor, amikor a tűzoltókat értesítették, körülbelül hét hektáron égett az aljnövényzet, később az erős szélben az erdő fáinak koronája is lángba borult. Az oltást nehezíti, hogy a dobok miatt a területet csak gyalog lehet megközelíteni - tette hozzá. A szóvivő elmondta, a sérült tűzoltó állapotáról még nincs információ.



Nagyobb térképre váltás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!