Magyarország

2011.04.10. 19:57

Újabb rendőri túlkapás Érden - RTL

<p>Érd - Az ügyészség szerint is megalapozatlanul gyanúsítottak meg súlyos testi sértéssel egy férfit az érdi rendőrök - számolt be az RTL vasárnap.</p>

A férfi azt mondta a Híradónak, hogy az utcán leteperték, mindenki szeme láttára megbilincselték, és előállították. 8 órán keresztül tartották fogva, majd gyanúsítottként hallgatták ki. Hiába mondta a rendőröknek, hogy nem követett el semmit, nem hittek neki. A férfi bepanaszolta a rendőrséget és az ügyészség neki adott igazat.

Kardos Dániel az RTL-nek elmondta: március 9-én a buszmegállóban állt, amikor odalépett hozzá három rendőr. Lenyomták a földre, rátérdeltek, megbilincselték, megalázták, kérdezték, hogy hol van a szúróvágó eszköz.. A fiatalembert ezután az érdi kapitányságra vitték. A férfi azt állítja: elvették a cipőjét, és 8 órán keresztül fogva tartották. Majd súlyos testi sértéssel gyanúsították meg.

"Úgy kezdte a rendőr a beszélgetést, hogy kis köcsög, ezért nyolc évet fogsz ülni. Erre mondtam, hogy azt se tudom, hogy hirtelen miről van szó..." Mint utóbb kiderült, előző éjszaka megverték a család egyik idős rokonát, akinek vallomása alapján Kardos Dánielre terelődött a gyanú. A fialember hiába bizonygatta, hogy otthon volt a családjával, nem hittek neki.

Kardos Dániel megmutatta a nappali kitört ajtaját mutatja, amit kulccsal zárnak. Azt mondta, a rendőrök nem várták meg, míg kinyitják. Ráadásul előtte a meggyanúsított fiú testvérét is megbilincselték és előállították. Pedig őt csak tanúként hallgatták meg. A család panasszal élt az intézkedések ellen, az ügyészség pedig helyt adott ennek. Ugyanis a megvert idős családtag később már azt mondta, nem a fiatalember verte meg.

Kállai Gábor, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője szerint további nyomozásra lett volna szükség ahhoz, hogy a hatóság megalapozottan dönthessen arról, gyanúsítottként hallgatja meg Kardos Dánielt vagy sem. Kovács Viktória, a Pest Megyei Rendőrfőkapitányság szóvivője szerint a rendőrség megvizsgálja, ki mulasztott.

A házkutatással és a kényszerítő eszközök használatával kapcsolatos vizsgálat még tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!