Magyarország

2011.06.29. 15:02

Városőrtelenül az Avas

Miskolc, Avas - Pénteken dolgoznak utoljára a miskolci városőrök: az önkormányzat és a biztonsági cég szerződést bontott.

Miskolc, Avas - Pénteken dolgoznak utoljára a miskolci városőrök: az önkormányzat és a biztonsági cég szerződést bontott.

2008. november 24-én reggel 6 órakor álltak munkába a miskolci városőrök. Kék számukra több, mint 5400 hívás érkezett a két és fél év alatt. Az önkormányzatnak azonban 316 millió forintjába került a munkájuk. Ez az összeg is az oka annak, hogy június 30-ával az önkormányzat és a városőrséget működtető Safety Sector Kft. – közös megegyezéssel – szerződést bontott. A másik ok pedig – az önkormányzat elmondása alapján –, hogy a városőrség semmilyen intézkedési jogkörrel nem rendelkezett, vagyis, ha rendbontást tapasztaltak, semmivel sem volt több joguk intézkedni, mint az állampolgároknak.

A városőrök szerint ők már az avasi lakótelep részévé váltak, az ott élők bizalommal fordultak hozzájuk. Az önkormányzat szerint azonban több közterület-felügyelő és polgárőr megfelelően gondoskodik majd a lakótelep nyugalmáról.


Miskolc – Városőrség alakul Miskolcon, ami december elején, az Avas városrészen kezdi el működését, egyelőre két hónapig, kísérleti jelleggel – jelentette be Káli Sándor polgármester a hétfői sajtótájékoztatón.


Miskolc - Mint arról beszámoltunk, a bűnügyi helyzetet értékelő sajtótájékoztatót tartott pénteken Pásztor Albert miskolci rendőrkapitány. Akkor azt is kijelentette: nem a városőrség teremtett rendet az Avason.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!