Magyarország

2011.07.28. 07:28

A MISEK és a bérkompenzáció...

Miskolc - A MISEK Kft. dolgozóinak bérkompenzációja miatt rendkívüli közgyűlési ülést hívtak össze Miskolcon.

Miskolc - A MISEK Kft. dolgozóinak bérkompenzációja miatt rendkívüli közgyűlési ülést hívtak össze Miskolcon. Az önkormányzati MSZP-frakció javasolta ezt, s mivel tagjai többen vannak, mint a képviselők egynegyede, így össze kellett hívni a közgyűlést csütörtök délelőtt tíz órára.

Egyetlen napirendi pont lesz csupán: „Javaslat a Misek Nonprofit Kft. (azaz a volt Semmelweis kórház) munkavállalói bérkompenzációjának elrendelésére” – visszamenőlegesen, 2011 elejétől.

Az MSZP-frakció már a korábbi testületi üléseken is szorgalmazta a bérkompenzációt, a júniusi közgyűlés elé is beterjesztették javaslatukat, de a képviselők többsége arra szavazott, ne vegyék napirendre. Dr. Kriza Ákos polgármester akkor azonban hangsúlyozta: dolgoznak a bérkompenzáción, de az előző vezetés olyan állapotokat hagyott a MISEK-ben, ami miatt ez egyelőre nem lehetséges. Ahogy fogalmazott: „Ígérgetni csak úgy lehet, ha van is a zsebünkben valami”.

Kevesebb pénzt visznek haza a MISEK dolgozói

Dr. Tóth László ügyvezető pedig kiemelte: a bérkompenzáció kifizetése fedezet nélküli kötelezettségvállalás lenne a múlt következményeként többszázmilliós hiánnyal küzdő cégnél. A MISEK dolgozóinak béremelése azért lenne szükséges, mert január 1-jével megváltozott a személyi jövedelemadó és az adójóváírás rendszere. A városi kórház 1600 dolgozójából ezren jártak rosszabbul, azaz kevesebb nettó fizetést vihetnek haza év elejétől. Míg a kormányzati és önkormányzati dolgozók esetében már megtörtént a bérkompenzáció, addig a miskolci MISEK Kft.-nél ez eddig elmaradt.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!