Magyarország

2011.07.27. 15:17

Baleseti helyszínelőkkel Harsány felé, félúton

Miskolc, Harsány - A miskolci baleseti helyszínelők munkájába nyerhettünk rövidke bepillantást Szilvási Attila, a Miskolci Rendőrkapitányság Közlekedési Rendészeti Osztályának törzsőrmesterének segítségével. Eső, kocc, tető.

Miskolc, Harsány - A miskolci baleseti helyszínelők munkájába nyerhettünk rövidke bepillantást Szilvási Attila, a Miskolci Rendőrkapitányság Közlekedési Rendészeti Osztályának törzsőrmesterének segítségével. Eső, kocc, tető.

Szakad az eső, ezért nem is ér minket meglepetésként a nagyon várt telefon a miskolci kapitányságról: ráfutásos baleset a Harsányi úton, a kisgyőri elágazásnál, most mehetünk. Samu kollégával azonnal autóba vágjuk magunkat, s mire a helyszínre érünk, már túl vannak a nehezén - egy laikus szerint mindenképpen - a helyszínelők. Ezt a vizes aszfalton felrajzolt adatok miatt gondoljuk erősen.

Nem tévedünk - erősíti meg Szilvási Attila törzsőrmester, aki mér, fotókat készít, az érintettekkel beszélget, miközben tűri, hogy lábatlankodjunk. (Kivételesen megtehetjük.) Bene Ferenc főtörzszászlós pedig az autóban telefonál, adatokat egyeztet, "papírmunkázik".

Az öreg Wartburg, és a régi Suzuki utasai az irataikra, a "hogyan továbbra" várnak. Szilvási Attila elárulja, hogy voltak kollégák, akik nem bírták, és sok tragédiát látva inkább bedobták azt a bizonyos törülközőt, vagy a rendőrségnél másutt helyezkedtek el. Mert sajnos az az igazi kőkemény helyszínelés, amikor sérültek vannak, vijjog a mentő és jönnek a tűzoltók is segíteni. - mondja. Én meg azért örülök, hogy "csak" egy koccanás kapcsán jöttünk ki belepillantani a nem mindennapi munkájukba.

Dupla leszúrt Rittberg Harsány felé

Már már köszönnénk és köszönnénk meg, hogy zavarhattunk, amikor megáll az út szélén egy hölgy, és izgatottan mondja; Miskolc felé, néhány kanyarral odébb most borult fel az árokban egy Volswagen. Samuval összenézünk, Szilvási Attila és Bene Ferenc pedig jelzi, hogy mehetünk mi is, de nagyon figyeljünk oda a helyszínen. Lépésben követjük a kombi Fordot, nem tudjuk mi vár ránk a másik helyszínen. Néhány perc múlva kiderül, hogy szerencsére karcolás nélkül megúszta az alföldi pár a dupla leszúrt Rittbergert. A német autón tetőn, hosszú métereken mellette irtás, de a lényeg, hogy nincs bajuk. Érkezik még egy rendőrautó. A forgalmat biztosítják, és autómentőt hívnak. Még mindig esik. Miskolc másik végén is, mert a rádióban hallani, hogy három autó csúszott össze a...

A város felé monotonon jár az ablaktörlő, miközben abban megegyezünk a kollégával, hogy ez sem egy könnyű, stresszmentes munka. Ahogy mondani szokás: nem egy nyugdíjas állás. Már, ha még létezik olyan manapság.

Juhász-Léhi István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!