Magyarország

2011.07.05. 06:50

Csapadékos hétvége, csúszós utak Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - A személyi sérüléssel járó közlekedési baleseteknél is közrejátszott az elmúlt napok csapadékos időjárása. Halálos baleset azonban nem történt az elmúlt hét végén Borsod-Abaúj-Zemplén megye útjain.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - A személyi sérüléssel járó közlekedési baleseteknél is közrejátszott az elmúlt napok csapadékos időjárása. Halálos baleset azonban nem történt az elmúlt hét végén Borsod-Abaúj-Zemplén megye útjain. Három súlyos, illetve ugyanennyi könnyű sérüléssel járó közlekedési baleset történt Borsod-Abaúj-Zemplén megye útjain június 1-je és 3-a közötti időszakban. Az okok között a sofőrök figyelmetlensége mellett az esetek felénél a hétvégére jellemző csapadékos időjárás is közrejátszott. A személygépkocsik vezetői ugyanis jellemzően nem az út- és időjárási viszonyoknak megfelelően választották meg járműveik sebességét.

A kerékpárosok biztonságos közlekedésénél fontos, hogy az érintettek, illetve a járművek sofőrjei is odafigyeljenek egymásra. Egy 19 éves kerékpáros Miskolcon például figyelmetlenül kanyarodott ki egy busz elé, ami elsodorta, míg a másikban egy személygépkocsi figyelmetlen előzése miatt sérült meg szintén könnyebben egy biciklis.

Lopás, rendzavarás

Az elmúlt hétvégén gépjárműlopás nem jutott a rendőrség tudomására, illetve ugyanezen időszak alatt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében összesen 13 főt vett szabálysértési őrizetbe a rendőrség, akiknek többek között lopásért, rendzavarásért kell felelniük. Példának okáért egy 30 éves miskolci nő azért került szabálysértési őrizetbe, mivel június 2-án a kora délutáni órákban a Búza téren közeli hozzátartozóját akarta bántalmazni és ennek erőteljesen hangot is adott. Ugyanezen a napon két férfi szintén a Miskolci Rendőrkapitányság fogdájába került rendzavarásért, mivel egy élelmiszerbolt előtt hangosra és erőszakosra sikeredett egymásközti szóváltásuk.

 

Az elmúlt három napban (június 01-től – 03-ig) elrendelt szabálysértési őrizetekkel kapcsolatos statisztikai adatok:

Június 1-jén     

Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság: 1 fő távoltartás szabályainak megszegése

Mezőkövesdi Rendőrkapitányság: 1 fő lopás

Június 2-án

Miskolci Rendőrkapitányság: 1 fő garázdaság, 3 fő rendzavarás

Edelényi Rendőrkapitányság: 1 fő lopás

Június 3-án

Szerencsi Rendőrkapitányság: 2 fő lopás

Miskolci Rendőrkapitányság: 3 fő lopás

Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság: 1 fő lopás

Információs háttér

A közbiztonság javítása érdekében szükséges egyes törvénymódosításokról szóló 2010. évi LXXXVI. törvény szigorító rendelkezései értelmében 2010. augusztus 19-től a tulajdon elleni szabálysértések elkövetői – legyenek azok fiatal vagy felnőtt korúak - elzárással is sújthatóak. A rendőrség többek között ezen ügyekben is a tényállás felderítése, az elkövető kilétének megállapítása, valamint a bizonyítási eszközök felkutatása és biztosítása érdekében úgynevezett „bírósági eljárást előkészítő eljárást” folytat le. Ennek során – tettenérés esetén - az elkövetőt gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából őrizetbe veheti. A törvényi szigorításon túlmenően a kistelepüléseken élők szubjektív biztonságérzetének javítására, a termény és falopások megelőzése és megakadályozása érdekében Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt időszakban számos helyi együttműködés született és közös járőrszolgálat indult útra főként rendőrök, erdészek, mezőőrök és polgárőrök részvételével.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Iroda


Szerencs - Összesen négy ember és kilenc autó sérült meg abban a közúti balesetben, ami Szerencsen, nem sokkal a körforgalom után történt a 37-es főúton hétfőn koradélután.


Miskolc - Személyi sérüléses baleset történt péntek délután a Jedlik Ányos és a Puskin utcák kereszteződésében Miskolcon.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!