Magyarország

2011.07.05. 06:28

Régi helyén a megújult főügyészség Miskolcon

Miskolc - Korszerű, tágas helyen dolgozhatnak a jövőben a megyei és miskolci ügyészek.

Miskolc - Korszerű, tágas helyen dolgozhatnak a jövőben a megyei és miskolci ügyészek. Felavatták a Borsod- Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség és Miskolci Városi Ügyészség épületét. A közel egymilliárdos beruházásról dr. Martossy György, a megyei főügyészség sajtószóvivője elmondta: a két éven át tartó munkálatokkal időben végeztek. A felújított épületben némileg ugyan szűkebbek lettek a folyosók, a nyert terület az irodákat gazdagítja. A 900 négyzetméteren most 132 iroda van az eddigi 81 helyén, így az ügyészek többsége egyedül, legfeljebb másodmagával dolgozik egy irodában – a leánykollégiumban kialakított 37 iroda mindegyikében négyen-öten szorongtak.

Az ügyészség létszáma is bővült

Jelenleg 150 dolgozója van az ügyészségnek, akik az épület biztonsági részein csak saját azonosító kártyáikkal mozoghatnak, így mozgásukat a számítógép regisztrálja.

Mint Martossy György elmondta, az épületgépészeti rész is megújult: egy teljesen új fűtési rendszert kapott az épület. A számítástechnikai hálózatot is korszerűsítették, de az ügymenet nem változott: eddig is folyamatosa számítógépes kapcsolatban álltak a rendőrséggel, és papírforgalom nélkül zajlott a levelezés. Az alagsorban kapott helyet az irattár, aminek befogadóképessége a kerekeken mozgatható szekrényeknek köszönhetően megduplázódott. Két előállító és kihallgatóhelyiséget is létrehoztak – ez utóbbinak egyik fala félig áteresztő tükör, mint az amerikai filmekben.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!