Magyarország

2011.08.19. 13:47

A Félvér herceg tankönyve

Aki ismeri Harry Potter történetét, tudhatja, mennyit profitált a varászlótanonc abból, hogy egy használt tankönyvből, a Félvér herceg széljegyzetekkel bőven ellátott könyvéből kellett tanulnia.

Nyilván igaza van a tankönyvterjesztőknek, ki szeret ingyen szolgáltatni. Az érintett önkormányzatokat is meg lehet érteni, azzal próbálják tömködni az adósság ütötte lyukakat, amivel lehet.

A megoldás szerintem adná magát. Nem kell új tankönyv. Válság van, kényszerhelyzet, tanuljanak a gyerekek a korábbi évfolyam könyveiből, mint Harry Potter tette. Annyit a mi, embervilágunkban sem fejlődik egy év alatt a tudomány, hogy feltétlenül szükség lenne évente lecserélni az összes könyvet.

A kormány is lépne, ő is szeretné elérni, hogy ne a piaci érdekektől függjön, megkapják-e a gyerekek a könyveiket, nyilatkozták a minap. Drasztikusan csökkentenék a kínálatot, mindenki számára ingyenes, tartós könyvek bevezetésében gondolkodnak. Ez is jobb lenne, mint most, amikor tízezrek varázsolódnak ki a zsebünkből tanévkezdéskor.

Hajdú Mariann

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!