Magyarország

2011.08.28. 11:27

Elmerült egy férfi a Velencei-tóban, sikerült újraéleszteni

Székesfehérvár (MTI) - Újra kellett éleszteni egy férfit, miután szombaton éjjel elmerült a Velencei-tóban, a sérültet részleges életfunkciókkal szállították a székesfehérvári kórházba, ahol az intenzív osztályon ápolják - közölte az MTI-vel vasárnap a rendőrség.

Székesfehérvár (MTI) - Újra kellett éleszteni egy férfit, miután szombaton éjjel elmerült a Velencei-tóban, a sérültet részleges életfunkciókkal szállították a székesfehérvári kórházba, ahol az intenzív osztályon ápolják - közölte az MTI-vel vasárnap a rendőrség.R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a velencei kötélpályánál két fürdőző férfi egy puffanásra figyelt fel, előbb azt hitték, harmadik társuk viccel, ám amikor 2-3 perc elteltével nem adott hangot, aggódni kezdtek érte, és segítségért kiabáltak. A kiáltozást a budapesti XVIII. kerületi rendőrkapitányság arra sétáló szabadidős járőre hallotta meg, aki a vízbe ugrott, és keresni kezdte az eltűntet. Amikor megtalálta, partra vitte az akkor már eszméletlen férfit, és egy időközben odaérkezett nővel közösen megkezdte az újraélesztését, amit a mentők fejeztek be. Az 56 éves férfit részleges életfunkciókkal szállították a székesfehérvári kórházba, ahol az intenzív osztályon ápolják.

A Velencei -tavon szombaton a Baptista Szeretetszolgálat Rescue 24 mentőhajója egy vitorlásnak és kétfőnyi legénységének segített partra jutni, mivel a hajó orrvitorla kötele felcsavarodott és a vitorlás irányíthatatlanná vált. Délután egy bumm-ja törött szörf "lovasát" segítették partra, majd egy felborult vitorlás és kétfőnyi legénysége kért segítséget. Este pedig két motorhibás hajót juttattak partra.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!