Magyarország

2011.09.15. 20:13

November 6-án rendezik Nagycenken a polgármester- és képviselőválasztást

Nagycenk, 2011. szeptember 15., csütörtök (MTI) - November 6-án szólítják az urnákhoz a nagycenkieket, hogy polgármestert és önkormányzati képviselőket válasszanak; a helyi választási bizottság csütörtökön meghozott döntéséről Tóth Erzsébet elnök tájékoztatta az MTI-t.

Nagycenk, 2011. szeptember 15., csütörtök (MTI) - November 6-án szólítják az urnákhoz a nagycenkieket, hogy polgármestert és önkormányzati képviselőket válasszanak; a helyi választási bizottság csütörtökön meghozott döntéséről Tóth Erzsébet elnök tájékoztatta az MTI-t.Az ötödik éve hivatalban lévő Ivánkovics Ottó (Fidesz-KDNP) polgármester mandátuma alatt ez lesz a negyedik választás a faluban: 2007-ben is feloszlatta magát a testület, így új képviselőket és településvezetőt is kellett választani.

Először augusztus 4-én, majd - miután a polgármester, élve az önkormányzati törvény biztosította lehetőségével, ismét napirendre tűzte a témát - két héttel később szavazta meg az önfeloszlatást a testület többsége. Az indítvány támogatói azzal indokolták álláspontjukat, hogy képtelenek együttműködni a településvezetővel, mert annak nem megfelelő a vezetői stílusa.

A polgármester viszont úgy nyilatkozott akkor az MTI-nek: a testület a település közösségére nézve hibás döntést hozott, ennek hátterében pedig egyéni érdekek és ambíciók állnak. Hozzátette: ismét versenybe száll a posztért, mert Nagycenkért kíván tevékenykedni.

- MTI -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!