Magyarország

2011.10.21. 18:08

A MAL javára döntött az Ítélőtábla

Budapest - Megszületett a Fővárosi Ítélőtábla végzése a MAL Zrt. javára a MÁV által indított perben – közölte lapunkkal dr. Ruttner György ügyvéd, a MAL Zrt. jogi képviselője.

Budapest - Megszületett a Fővárosi Ítélőtábla végzése a MAL Zrt. javára a MÁV által indított perben – közölte lapunkkal dr. Ruttner György ügyvéd, a MAL Zrt. jogi képviselője.A Fővárosi Ítélőtábla október 21-én kézbesített végzésével jogerősen elutasította a MÁV Zrt. ideiglenes intézkedés iránt előterjesztett kérelmét. A 2010. október 4-én Ajka térségében bekövetkezett vörösiszap-katasztrófa kapcsán ugyanis a Fővárosi Bíróság első fokon meghozott végzésével 100.000.000 forint megfizetésére kötelezte az alperes MAL Zrt.-t, a felperes MÁV Zrt. kérelmére. A MAL Zrt. az elsőfokú döntés ellen fellebbezést terjesztett elő, melynek a Fővárosi Ítélőtábla jogerősen helyt adott, így a társaság jogerősen mentesült az ideiglenes intézkedésben elrendelt 100.000.000.- forintos összeg megfizetésének kötelezettsége alól– tájékoztatta szerkesztőségünket dr. Ruttner György, a MAL Zrt. jogi képviselője.

BGy

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!