Magyarország

2011.11.03. 16:24

Kilakoltatás: négy gyerekkel az utcára - Videó!

Budapest - Civil szervezetek tiltakoztak ma a józsefvárosi önkormányzat döntése ellen, amelynek következtében egy anya négy gyermekével kerülhet utcára, mert átalakította a helyhatóság raktárhelyiségét.

Budapest - Civil szervezetek tiltakoztak ma a józsefvárosi önkormányzat döntése ellen, amelynek következtében egy anya négy gyermekével kerülhet utcára, mert átalakította a helyhatóság raktárhelyiségét. Mata Józsefné férje meghalt, neki pedig vénás trombózisa volt. Az önkormányzat tavaly 11 igen, 1 nem szavazattal hozta meg döntését, 2 tartózkodás mellett. A gondot az okozta, hogy szóbeli ígéretet kapott az önkormányzattól: lakhatóvá teheti a kibérelt raktárhelyiséget, írásban azonban ennek semmi nyoma nincs. A kerület így nem rendeltetésszerű használat miatt megtagadta a lakássá minősítést, és a bérlőt az eredeti állapotok visszaállítására, valamint a kulcsok leadására kötelezte. Özv. Mata Józsefné így négy gyermekével fedél nélkül maradhat.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!