Magyarország

2012.03.23. 18:27

A Kisrét Manufaktúra lett az Év pálinkafőzdéje

Budapest, 2012. március 23., péntek (MTI) - A Kisrét Manufaktúra Kft.-t választotta az év legjobb pálinkafőzdéjének a HunDeszt pálinkaversenyen a Magyar Szeszipari Szövetség és Terméktanács.

Budapest, 2012. március 23., péntek (MTI) - A Kisrét Manufaktúra Kft.-t választotta az év legjobb pálinkafőzdéjének a HunDeszt pálinkaversenyen a Magyar Szeszipari Szövetség és Terméktanács.

    A díjakat Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára adta át pénteken a VinCe Budapest elnevezésű szakmai rendezvény keretében.

    A versenyre összesen 273 minta érkezett 25 kereskedelmi cégtől. A párlatok megmérettetésén ugyanis csak azok a termékek vehettek részt, amelyekből legalább ötven hektoliternyi van kereskedelmi forgalomban és legalább öt vendéglátóipari egységben vagy üzletben kaphatók.

    A nevezett párlatok nyolcvan százalékát jutalmazták éremmel. Összesen 35 arany, 86 ezüst és 81 bronzérmet osztott ki a 22-tagú bírálóbizottság.

    A Gyulai Pálinka Manufaktúra Kft. kilenc arany-, hét ezüst- és hat bronzérmet kapott, a Kisrét Manufaktúra Kft. termékeit hat arany-, kilenc ezüst- és nyolc bronzéremmel jutalmazták. Kiemelkedő teljesítményt nyújtott a Bolyhos és Fia Bt. is, amely három arany-, nyolc ezüst- és tíz bronzérmet vihetett haza. Szintén három aranyéremmel büszkélkedhet a Boldogkő-Fruit Kft. és a Vitalis Kft. is.

    Kiemelkedő teljesítményért három Champion-díjat kapott a Boldogkő-Fruit Kft., a Bolyhos és Fia Bt. és a Kisrét Manufaktúra Kft. Egy-egy Champion-díjjal jutalmazták a Brill Pálinkaház Kft.-t, az Etyeki Czímeres Pálinka Kft.-t, a Gyulai Pálinka Manufaktúra Kft.-t, a Szicsek Kft.-t, a Thummerer Vilmos-Kőkötő Kft.-t és a Zwack Unicum Nyrt.-t.

    Kardeván Endre a díjátadón elmondta: széleskörű szakmai összefogás eredménye, hogy az egykor a "szegények kávéjaként" ismert ital minőség, hírnév és elismertség terén a fejlődés útjára lépett és a magyar párlatok ma már nem hiányozhatnak az éttermek és vendéglátóipari egységek kínálatából.

-MTI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!