Magyarország

2012.03.21. 17:58

Építészhallgatóknak hirdet tervpályázatot a Magyar Energia Hivatal

Budapest, 2012. március 21., szerda (MTI) - Tervpályázatot hirdet energiatudatos épülettervezés témában a Magyar Energia Hivatal (MEH) építészhallgatók számára.

Budapest, 2012. március 21., szerda (MTI) - Tervpályázatot hirdet energiatudatos épülettervezés témában a Magyar Energia Hivatal (MEH) építészhallgatók számára.A hivatal szerdai közleménye szerint A Takarékoskodj a Föld energiájával! elnevezésű, energiatudatosságra ösztönző kampány hallgatói tervpályázatának célja, hogy felhívja a figyelmet a természeti környezet építőipari és épülethasználati túlterhelésére, illetve arra, hogy gondos tervezéssel mindez csökkenthető.

A MEH a pályázattal ösztönözni kívánja a felnövekvő építészgeneráció tagjait, hogy nagyobb figyelmet fordítsanak az energiatakarékos megoldások és az ökologikus szemlélet alkalmazására.

Magyarországon az építés és épületfenntartás alapterületre vetített energiaigénye 60 százalékkal haladja meg az EU régi tagországainak átlagát. Az új épületek megfelelő színvonalának biztosításával és a meglévő épületállomány fokozatos energetikai felújításával az ország energiafogyasztása körülbelül 15 százalékkal csökkenthető lenne - mutat rá a hivatal.

A tervpályázattal kapcsolatos információk megtalálhatók a Magyar Energia Hivatal honlapján (www.eh.gov.hu).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!