Magyarország

2012.03.24. 13:57

Schmitt Pál Dél-Koreába látogat vasárnap

Budapest, 2012. március 24., szombat (MTI) - Négynapos látogatásra Dél-Koreába utazik vasárnap Schmitt Pál köztársasági elnök - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) az MTI-vel.

Budapest, 2012. március 24., szombat (MTI) - Négynapos látogatásra Dél-Koreába utazik vasárnap Schmitt Pál köztársasági elnök - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) az MTI-vel.

A KEH szombati közleménye szerint Schmitt Pál képviseli Magyarországot a második nukleáris védettségi csúcson, ahol 53 ország állam- és kormányfője és számos nemzetközi szervezet vesz részt.

A csúcstalálkozó témái között a nukleáris terrorizmus megfékezése, a radioaktív anyagok és létesítmények védelme, valamint azok illegális kereskedelmének megakadályozása érdekében tett nemzetközi erőfeszítések állnak - tették hozzá.

A konferenciát követően, szerdán Schmitt Pál találkozik a jelentős magyarországi befektetésekkel, termelő üzemekkel rendelkező Samsung Electronics és Hankook Tire nagyvállalatok vezetőivel, a Doosan ipari vállalat elnökével, valamint ellátogat a szöuli Hankuk Egyetem magyar tanszékére.

Csütörtökön Ri Mjong Bak dél-koreai államfő munkaebéden fogadja Schmitt Pált, ahol várhatóan szóba kerülnek a kétoldalú gazdasági kapcsolatok, illetve a hazánkban tervezett újabb koreai beruházások is.

Schmitt Pál fel kívánja hívni koreai partnere figyelmét a Magyarországon működő dél-koreai vállalatok rendkívül sikeres tevékenységére, és tájékoztatni kívánja a termelő beruházások támogatása érdekében meghozott kormányzati intézkedésekről - közölte a KEH.

A szöuli második nukleáris védettségi csúcson 53 ország állam- és kormányfője vesz részt, illetve az ENSZ, a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (NAÜ) és az EU is képviseltetik magukat. A fukushimai nukleáris katasztrófa fényében a leszerelési és non-proliferációs témákhoz képest megnövekedett figyelem irányul majd a nukleáris védettségi szakterület aktuális teendőinek megtárgyalására - olvasható a közleményben.

 

- MTI -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!