Magyarország

2012.05.10. 19:09

Haszonicsné Ádám Máriát nevezte ki az elnöki hivatal élére Áder János

Budapest, 2012. május 10., csütörtök (MTI) - Haszonicsné Ádám Máriát, a fővárosi kormányhivatal főigazgatóját nevezte ki péntektől a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) főigazgatójává Áder János.

Budapest, 2012. május 10., csütörtök (MTI) - Haszonicsné Ádám Máriát, a fővárosi kormányhivatal főigazgatóját nevezte ki péntektől a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) főigazgatójává Áder János.A hivatalát csütörtökön elfoglaló új köztársasági elnök aznapi hatállyal felmentette Kiss Norbertet, a KEH társadalmi kapcsolatokért felelős hivatalvezetőjét, Vajna Márton külügyi hivatalvezetőt, Szabó György hivatalvezető-helyettest és Cservák Csabát, aki a jogi, alkotmányossági és közigazgatási hivatalt vezette. A döntések a Magyar Közlönyben jelentek meg.

A most menesztett hivatalvezetőket Schmitt Pál nevezte ki 2010. augusztusi beiktatását követően.

Áder János egyúttal hatályon kívül helyezte azt a KEH alapító okiratának módosításáról szóló, az elnöki hivatal eddigi struktúráját kialakító köztársasági elnöki határozatot, amelyet 2010. szeptember 16-án írt alá Schmitt Pál. Ez rendelkezett arról, hogy a KEH három önálló szervezeti egységből épül fel: a jogi, alkotmányossági és közigazgatási hivatalból, a külügyi hivatalból és a társadalmi kapcsolatok hivatalából. A hivatalvezetők javadalmazása és besorolása a közigazgatási államtitkárokéval megegyező volt.

Az elnöki hivatalban addig, Sólyom László államfői ideje alatt öt - az alkotmányügyi és jogi, a katonai, a külügyi, a protokoll, illetve a stratégiai és kommunikációs - főosztály működött, a hivatalt pedig a hivatalvezető irányította.

A KEH új főigazgatója, Haszonicsné Ádám Mária korábban a fővárosi önkormányzat aljegyzője volt. 2010. szeptember 1-jétől az ismételten létrejövő közigazgatási hivatalok egyikének, a budapestinek az élére nevezte ki Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter. A következő év januárjától a közigazgatási hivatal jogutódjaként megalakuló fővárosi kormányhivatal főigazgatója lett Pesti Imre kormánymegbízott javaslatára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!