Magyarország

2012.07.14. 16:41

Első magyarországi dizájneraukció a Kiscelli Múzeumban

Budapest, 2012. július 14., szombat (MTI) - Először rendeznek dizájneraukciót Magyarországon; a divat kedvelői öt külföldi és harminc magyar tervező egyedi ruháira, kiegészítőire licitálhatnak július 19-én, csütörtökön a Kiscelli Múzeumban.

Budapest, 2012. július 14., szombat (MTI) - Először rendeznek dizájneraukciót Magyarországon; a divat kedvelői öt külföldi és harminc magyar tervező egyedi ruháira, kiegészítőire licitálhatnak július 19-én, csütörtökön a Kiscelli Múzeumban.

Az érdeklődők 45 ruhára és kiegészítőre licitálhatnak darabonként ezer forinttól - mondta Simonovics Ildikó divattörténész, kurátor az MTI-nek hozzátéve, hogy az árveréssel az egyedi és különleges kreációk is elérhetővé válnak nemcsak a gyűjtőknek, hanem a divat iránt érdeklődő, szélesebb közönségnek is.

Calvin Klein tervezte cipő és zakó, Chloé fekete-fehér topja, Trussardi alkalmi rövidnadrágja valamint Ungaro és Wolford ruhái kerülnek kalapács alá a FashionDays.hu online vásárlói klub felajánlásával.

A magyar tervezők közül például Bujdosó Bianka fülbevalóira, Fazekas Valéria sárga sapkáira, Anda Emília áttetsző fekete topjára, Anh Tuan kézitáskájára, Léber Barbara és Makány Márta kreációra is licitálhatnak az érdeklődők. Az árverésből befolyt összeget a múzeum textilgyűjteményének gyarapítására fordítják - hangsúlyozta a divattörténész.

Az érdeklődők Simonovics Ildikó kalauzolásával tekinthetik meg a múzeum Street Fashion Múzeum című kiállítását.

Egész este a hg.hu, dizájnnal foglalkozó honlap stylistjai, Torma Mária, Tilly Barbara, Gulácsy Vivien és Füster Anett tanácsokkal segítenek a látogatóknak abban, hogy megtalálják egyedi stílusukat, valamint a számukra legelőnyösebb fazonokat, színeket.

"Az est vendége Nicholas N. Jovanovic, az olasz Cinecittá Filmstúdió egykori sminkszakértője lesz, aki híres színésznők, köztük Monica Bellucci és Catherine Deneuve szépségéről gondoskodott. A közönségből kiválasztott modelleken mutatja majd be a hírességek sminktrükkjeit" - mondta a divattörténész.

A dizájnaukcióknak ma már komoly nemzetközi hagyománya van, egy ilyen rendezvény jelentősen segíti azt, hogy a kortárs divat a többi művészeti ággal egyenértékűvé váljon - tette hozzá.

Az aukcióra este hat órától várják az érdeklődőket, a licitre szánt darabok megtekinthetők a Designer Aukció Facebook-oldalán.

-MTI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!