Magyarország

2012.08.15. 08:18

Három napon át tart Kinizsi vigadalma a nagyvázsonyi várban

Nagyvázsony, 2012. augusztus 15., szerda (MTI) - Három napig tart a nagyvázsonyi várban Kinizsi vigadalma várjátékokkal és más szórakoztató programokkal.

Nagyvázsony, 2012. augusztus 15., szerda (MTI) - Három napig tart a nagyvázsonyi várban Kinizsi vigadalma várjátékokkal és más szórakoztató programokkal.

A pénteken kezdődő rendezvény a Végvárak fesztiválja a Bakonytól a Balatonig elnevezésű sorozat része, melyet a szigligeti, a várpalotai, a cseszneki, a nagyvázsonyi, valamint a csobánci várkapitány közösen hívott életre - mondta az MTI-nek Barabás Borbála, a nagyvázsonyi Kinizsi vár várkapitány asszonya.

Hozzátette: a fesztivált, amelynek utolsó állomása a nagyvázsonyi vigadalom, a Nemzeti Kulturális Alap négymillió forinttal támogatta.

A Kinizsi vigadalma pénteken öt órakor várjátékkal kezdődik. Szombaton bemutatkozik a herendi porcelán manufaktúra, lesz sólyomröptetés, majd ismét várjáték.

Vasárnap háromkor Titz Tibor zenés táncos műsora és táncháza veszi kezdetét a Kinizsi vár udvarán, este pedig nosztalgia várjáték kezdődik, ahol a Veszprémi Petőfi Színház színművészei, Modri Györgyi és Kőrösi Csaba a vendég. Este kilenckor fényfestéssel fejeződik be a program.

Szombaton és vasárnap kézműves kirakodó, gabona bemutató, kézműves foglalkozások és várkvíz, íjászat, csillagdobás, lándzsázás is várja az érdeklődőket.

-MTI-

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!