Magyarország

2012.08.05. 20:11

Márta István: a közönség szerint szükség van a Művészetek Völgyére

Kapolcs, 2012. augusztus 5., vasárnap (MTI) - Bezárja kapuit a tíz napon át két faluban 29 helyszínen megrendezett Művészetek Völgye: 120 ezren látogattak el a rendezvényekre.

Kapolcs, 2012. augusztus 5., vasárnap (MTI) - Bezárja kapuit a tíz napon át két faluban 29 helyszínen megrendezett Művészetek Völgye: 120 ezren látogattak el a rendezvényekre.Vasárnap már csak az utolsó látogatók sétáltak az udvarokban, pajtákban, miközben a távolabbról érkezők csomagokkal, bőröndökkel megpakolva - autóval vagy stoppal - készülődtek elhagyni a völgyet.

A közönség, a művészvilág, a falvak lakói döntöttek: szükség van a művészetek völgyére - jelentette ki Márta István fesztiváligazgató az MTI érdeklődésére.

Hozzátette: a drasztikusan csökkent büdzsé és a bizonytalanságok ellenére újfent több mint százezer látogató járt a völgyben, ahol idén eggyel kevesebb faluban kínáltak programokat.

Kiválóan működtek a helyi portákon a művészudvarok; a Kaláka, Palya Bea, Hobó nagy sikert aratott, hasonlóan az egyéb, kulturális csemegékhez, amelyeket csak a Művészetek Völgyében kapott meg a közönség idén - foglalta össze a fesztiváligazgató.

Márta István összegzése szerint 1500 műkedvelő és profi fellépő 800 programmal szórakoztatta a völgylakókat.

A Kaláka-udvarban például 150 előadó lépett fel; a tíz nap alatt 180 új vers született itt.

A 81 millió forint költségvetésű fesztivál tíz napja alatt 160 árus és 60 ideiglenes vendéglátó szolgálta a fesztiválozókat, emellett 110 völgymunkás, valamint 400 önkéntes.

A fesztiválozók összesen 250 liter vért adtak.

A Művészetek Völgye hivatalos honlapjának 110 ezer látogatója volt, 320 ezren tekintették meg az oldalt.

 

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!