Magyarország

2012.09.08. 18:45

A közmédia napja - Szimfonik Live 2.0 - Három órán át zenélnek a Millenárison

Budapest, 2012. szeptember 8., szombat (MTI) - Háromórás szimfonikus koncerten összesen harminc népszerű popdal hangzik el szokatlan feldolgozásban az MR Szimfonikusok és tíz együttes közös előadásában 19 órától a fővárosi Millenáris parkban.

Budapest, 2012. szeptember 8., szombat (MTI) - Háromórás szimfonikus koncerten összesen harminc népszerű popdal hangzik el szokatlan feldolgozásban az MR Szimfonikusok és tíz együttes közös előadásában 19 órától a fővárosi Millenáris parkban.

A Sziget fesztiválon tavaly adott koncert után idén is Balogh Sándor vezényli az MR Szimfonikusokat.

Elsőként az elektronikus zene egyik hazai élcsapata, a Neo csatlakozik a színpadon az MR Szimfonikusokhoz. A Milkovics Mátyás által vezetett együttestől a Control, a Failure, Teach Me, valamint a We Are All Heroes című szám hangzik el. A Neót a Kistehén követi: Kollár-Klemencz László alternatív formációjának az Időhöz türelem kell, a Ha sírok és az Ezt is elviszem című dala hangzik el szimfonikus átiratban.

Ezután a hiphopban utazó Hősök következik, amelytől a Szó fel, az Aki velünk és az Utolsó vasárnap című számokat hallhatja a közönség az ingyenes koncerten, majd az idei Eurovíziós Dalfesztiválon döntőbe jutott Compact Discón a sor a Without You-val, a Feel the Rainnel, valamint a Sound of Our Hearts-szal. A tavalyi szigetes szimfonikus koncerten szintén fellépett Heaven Street Seventől (HS7) a már hallott Ez a szerelem és Tudom, hogy szeretsz titokban mellett a Gesztenyefák alatt lesz az idei újdonság.

A HS7-t követően a reggae és a dancehall elemeit mindenféle mással keverő, 11 tagú Irie Maffia mutatja be szimfonikus támogatással a Busamant, a Pretty Little Thinget és a Bloodshot Eyes-t, nem sokkal 21 óra előtt pedig a Vad Fruttik jön a Lehunyom a szememmel, az Embergéppel és Nekem senkim sincsennel. Utánuk a Péterfy Bori & Love Band lép színpadra, hogy a "megbolondított" Vámpírt, Ópiumot és a készülő új lemezt beharangozó Csodaidőt előadják az MR Szimfonikusokkal.

A Kiscsillag három dalának - Menetszél, Nagyon megy, Kockacukor - szimfonikus átiratát Vedres Csaba készítette, aki billentyűs hangszeren maga is közreműködik a produkcióban. A Szimfonik Live 2.0 című koncerten végül a Pannonia Allstars Ska Orchestra (PASO) számai - Úszom az árral, Elhagytam magam, A Tenkes kapitánya - hangzanak el az MR Szimfonikusokkal.

"A cél idén is az, hogy a fiatalokat, akik a különböző könnyűzenei előadóik rajongói, kicsit próbáljuk a komolyzenei koncerttermek felé terelni, színesebbé tenni zenei ízlésüket" - mondta Balogh Sándor karmester, hangszerelő korábban az MTI-nek.

A koncerten a fellépők közötti átállási időben filmzenerészletek, ütős és fúvós hangszerpárbaj, valamint vizuális falfestések is lesznek.

-MTI-

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!