Magyarország

2012.09.25. 11:56

Csillagos Guinness-rekordra készülnek kávéképpel a Corvinuson

Budapest, 2012. szeptember 25., kedd (MTI) - Kávéképrekordra készül a budapesti Corvinus Egyetem 30 hallgatója: 6400 pohár kávéból tervez kirakni egy jókora csillagot vasárnap.

Budapest, 2012. szeptember 25., kedd (MTI) - Kávéképrekordra készül a budapesti Corvinus Egyetem 30 hallgatója: 6400 pohár kávéból tervez kirakni egy jókora csillagot vasárnap.A poharakban lévő italok nem egyszínűen sötétbarnák lesznek, hanem kellő tejezés és habozás révén világosabb árnyalatúak, drappok is. Így a képi alapanyag alapvetően háromfélének ígérkezik: feketekávénak, tejes kávénak és cappuccinónak. A csillag felületét 64 négyzetméterre tervezik, ennél fogva a világ legnagyobb kávéspohár-mozaikképe lesz.

A kategória jelenleg még érvényes Guinness-rekordja 5642 pohárból állt: 4,9 méter széles és 7,6 méter magas volt, és Elvis Presleyt ábrázolta. A magyar csillag 8 méter széles és magas lesz, így méretében és pohármennyiségében is bőven felülmúlja majd a csúcstartót.

A kirakósdival - a terv szerint - öt óra alatt készül el a csapat. A "kávézást" délelőtt 10-kor kezdi, az alkotásnak az egyetem aulája ad otthont. A kész képet bárki megtekintheti másnap, azaz hétfő 9 órától - tudatta a rekordkísérletet szervező sztarold.hu hírkereső portál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!