Magyarország

2012.09.03. 13:47

Hódmezővásárhelyi választás - A Jobbik erősödött Hódmezővásárhelyen

Budapest, 2012. szeptember 3., hétfő (MTI) - A Jobbik szerint a vasárnapi, hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választás a 2010-es eredményhez viszonyítva azt bizonyítja, hogy csak a Jobbik képes önerejéből is erősödni - áll az ellenzéki párt hétfői, MTI-hez eljuttatott közleményében.

Budapest, 2012. szeptember 3., hétfő (MTI) - A Jobbik szerint a vasárnapi, hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választás a 2010-es eredményhez viszonyítva azt bizonyítja, hogy csak a Jobbik képes önerejéből is erősödni - áll az ellenzéki párt hétfői, MTI-hez eljuttatott közleményében.A Jobbik szerint a választáson a Fidesz látványosan gyengült a 2010-es eredményéhez képest, "ami egyértelműen a kritikán aluli kormányzati teljesítménynek tudható be". A baloldal úgy tudta elérni a második legjobb eredményt, hogy 2010-zel ellentétben, amikor a Zöld Baloldal jelöltje külön mérette meg magát, most felsorakozott egy jelölt mögé, ezzel szemben a Jobbik annak ellenére erősödött csaknem két százalékot, hogy részben a radikális tábor szavazataival a negyedikként végzett a Magyarok Szövetségének elnöke - értékelt az ellenzéki párt.

Vasárnap Almási Istvánt választották Hódmezővásárhely polgármesterévé, a Fidesz-KDNP jelöltjét – a nem hivatalos végeredmény szerint - a voksolók 52,31 százaléka támogatta. Kis Andrea, az MSZP jelölte 22,72 százalékot, a jobbikos Kovács Sándor 14,1 százalékot, a függetlenként induló Nagy László 10,95 százalékot kapott. A választáson 33,06 százalékos volt a részvétel, összesen 12.291 érvényes szavazatot adtak le.

Hódmezővásárhelyen azért tartottak időközi választást, mert a várost 2002 óta irányító Lázár János június 2-tól a Miniszterelnökséget vezeti államtitkárként, és e poszt a jogszabályok értelmében összeférhetetlen a polgármesteri tisztséggel.

 

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!