Magyarország

2012.10.04. 11:20

Nyitott pincék és nemzetközi fúvószenekari fesztivál a Móri Bornapokon

Mór, 2012. október 4., csütörtök (MTI) - Nyitott pincékkel, nemzetközi fúvószenekari fesztivállal, megújult városközponttal és zenés programok sokaságával várják az érdeklődőket csütörtöktől vasárnapig az idei Móri Bornapokon.

Mór, 2012. október 4., csütörtök (MTI) - Nyitott pincékkel, nemzetközi fúvószenekari fesztivállal, megújult városközponttal és zenés programok sokaságával várják az érdeklődőket csütörtöktől vasárnapig az idei Móri Bornapokon.A rendezvényen hangsúlyt fordítanak az évszázados gasztronómiai hagyományok bemutatására. Egy különleges móri süteményt, a kvircedlit is igyekeznek megismertetni a látogatókkal, amelyet kifejezetten ünnepi alkalmakra készítenek, és jó fajta móri borba, borlevesbe mártogatva fogyasztanak. Az érdeklődők emellett tizenöt móri pincében az idei és a korábbi évek borait kóstolhatják meg.

A gasztronómia mellett a kultúra is kiemelt szerepet kap. Csütörtökön két kiállítást nyitnak meg: Szilágyi Júlia iparművész és Fazekas Ferenc népi iparművész, fazekasmester alkotásai a Lamberg-kastélyban lesznek láthatók. A nap Jordán Tamás és Sebő Ferenc Szólt az ember… című József Attila-estjével és a Showder Klub dumaszínházával zárul.

Pénteken kerül sor a megújult városközpont felavatására és az ünnepélyes megnyitóra. A Kapucinus téri nagyszínpadon borkirálynőt választanak, a The Shadows Guitar Band és a Beatrice pedig koncertet ad.

A zene játssza a főszerepet szombaton: a kilencedik alkalommal megrendezendő nemzetközi fúvószenekari fesztiválon a Dunaújvárosi Fúvószenekar, az izraeli Beer Sheva Municipal Concert Band, a német Musikverein Dresden 71 e.V., a Kecskeméti Ifjúsági Fúvószenekar, a szlovák Duchovy Orchestra Mazoretky Nova Dubnica, a Dunakeszi Koncert Fúvószenekar, a cseh ZUS Cheb Orchestra, a kínai Beijing Qian Jim és a Móri Ifjúsági Fúvószenekar szerepel. Este Tabáni István és az Old Boys zenekar lép fel.

A zárónapon borlovagavatást rendez a Móri Borbarát Hölgyek és a Brindisi Szent Lőrinc Borrend. A négynapos rendezvényt Zséda, majd a Budapest Bár koncertje zárja.

 

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!