Magyarország

2012.11.11. 13:12

Újabb fővárosi "romleltárt" készített az MSZP

Budapest, 2012. november 11., vasárnap (MTI) - Az MSZP szerint az elmúlt egy évben tovább folytatódott Budapest kifosztása és tönkretétele, amelyről az ellenzéki párt egy újabb "romleltárt" készített. A Fekete könyv II. címet viselő virtuális kiadványt Horváth Csaba, a Fővárosi Közgyűlés szocialista frakcióvezetője mutatta be vasárnap Budapesten.

Budapest, 2012. november 11., vasárnap (MTI) - Az MSZP szerint az elmúlt egy évben tovább folytatódott Budapest kifosztása és tönkretétele, amelyről az ellenzéki párt egy újabb "romleltárt" készített. A Fekete könyv II. címet viselő virtuális kiadványt Horváth Csaba, a Fővárosi Közgyűlés szocialista frakcióvezetője mutatta be vasárnap Budapesten.A kötet, amely a feketekonyv.mszp.hu oldalról letölthető, "az elmúlt két év 156 megszegett ígéretét, 74 hazugságát és 379 ostoba döntését" tartalmazza - mondta Horváth Csaba.

A Fekete könyv első kötetét tavaly októberben mutatták be a fővárosi szocialisták. Az ebben felsorolt problémák közreadásától azt remélték, hogy azokat a városvezetés komolyan veszi, ám a lista csak tovább bővült.

Horváth Csaba példaként említette a Vidám Park tervezett felszámolását, és vitatta, hogy a fővárosi állatkert további bővítésére lesz megfelelő forrás. A BKV-t pedig egy kötélhez hasonlította, amely a jelenlegi finanszírozás mellett nemcsak a közlekedési vállalatot, de Budapestet, sőt az országot is megfojtja.

A szocialista politikus bejelentette, hogy tavaszra elkészül a Modern, biztonságos Budapest elnevezésű program, amely a jövő Budapestjének vízióját teremti meg. A szakmai és civil szervezetek bevonásával folyó műhelymunkában eddig 150 oldalnyi anyag készült el, amely 600 probléma megoldását keresi.

Horváth Csaba szerint a 2013. március 15-ig elkészülő program nem 2010 restaurációjáról, hanem a 2014 utáni Budapestről szól majd. A program bemutatása után további társadalmi vita kezdődik, hogy az anyag tovább bővüljön - tette hozzá.

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!