Magyarország

2012.12.09. 11:31

Bútorlapban volt az áru

Röszke - A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei megközelítőleg 40 kilogramm, 100 millió forint feketepiaci értékű marihuánát találtak egy albán utasnál a röszkei határátkelőhelyen.

Röszke - A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei megközelítőleg 40 kilogramm, 100 millió forint feketepiaci értékű marihuánát találtak egy albán utasnál a röszkei határátkelőhelyen.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei a napokban egy szerb rendszámú, utasokat szállító autóbuszt vizsgáltak, amely belépésre jelentkezett a Röszkei Határkirendeltségen.

A 16 utas és 3 gépkocsivezető elmondta, hogy bejelenteni való árut nem visznek magukkal.

A pénzügyőrök a nyilatkozatot elfogadták, azonban kockázatelemzés alapján a járművet félreállították egy tüzetesebb vizsgálatra. A autóbusz utánfutójában használtnak tűnő bútorelemek szállított, amelyek vastagsága gyanússá vált a pénzügyőrök számára. A gyanút tovább erősítette, hogy kopogtatáskor a bútorlapok üreges hangot adtak, ezért a bútorelemeket megfúrták. A forgáccsal együtt zöld színű növényi anyag került elő, majd a további szerelést követően összesen megközelítőleg 40 kg marihuána gyanús anyagot szedtek ki a vámosok a különös rejtekhelyről.

Az eljárás során az autóbusz egyik, albán állampolgárságú férfi utasa az előkerült kábítószert magáénak vallotta.

A NAV pénzügyőrei a megközelítőleg 100 millió forint feketepiaci értéket képviselő kábítószer szállítmányt, és az albán állampolgárságú férfit feljelentéssel átadták a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak, ahol a férfit őrizetbe vették, ellene visszaélés kábítószerrel bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárás indult.- tájékoztatta portálunkat Suller György Attila őrnagy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!