Magyarország

2013.01.26. 11:55

LMP-kongresszus - Napirendre vették a Párbeszéd Magyarországért Platform javaslatát

Budapest, 2013. január 26., szombat (MTI) - Az LMP szombati kongresszusa napirendre vette a Párbeszéd Magyarországért Platform javaslatát, amely arról szól, hogy a párt kezdjen azonnali tárgyalásokat az Együtt 2014-gyel - értesült az MTI. A határozati javaslat elfogadásáról vagy elutasításáról külön szavazni kell majd.

Budapest, 2013. január 26., szombat (MTI) - Az LMP szombati kongresszusa napirendre vette a Párbeszéd Magyarországért Platform javaslatát, amely arról szól, hogy a párt kezdjen azonnali tárgyalásokat az Együtt 2014-gyel - értesült az MTI. A határozati javaslat elfogadásáról vagy elutasításáról külön szavazni kell majd.Az LMP novemberi kongresszusa olyan határozatot fogadott el, amely kizárja a Lehet Más a Politika csatlakozását az Együtt 2014 választói mozgalomhoz, de felhatalmazást ad arra, hogy a párt képviselői megkezdjék a tárgyalást az együttműködés más formáiról.

A határozat elfogadása után lemondott posztjáról Jávor Benedek akkori frakcióvezető és két helyettese, Karácsony Gergely és Szabó Tímea. Ezt követően a három politikus öt parlamenti és három fővárosi képviselőtársával együtt megalapította a Párbeszéd Magyarországért Platformot.

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!