Magyarország

2013.01.26. 10:29

Pártprogramot fogad el mai kongresszusán a DK

Budapest, 2013. január 26., szombat (MTI) - Második kongresszusát tartja ma a Demokratikus Koalíció (DK), a rendezvényen a párt programjának elfogadásáról döntenek.

Budapest, 2013. január 26., szombat (MTI) - Második kongresszusát tartja ma a Demokratikus Koalíció (DK), a rendezvényen a párt programjának elfogadásáról döntenek.A budapesti SYMA csarnokban beszédet mond Gyurcsány Ferenc pártelnök, korábbi kormányfő és a DK három alelnöke - Bauer Tamás, Debreczeni József és Niedermüller Péter -, akik a pártprogramot mutatják be.

A DK-nak nagyjából hétezer tagja van, a mai gyűlésen az alapszabály szerint mindegyikük ott lehet és szavazhat is.

A kongresszus elé kerülő program a 2010-es választás előtti alkotmányos rend helyreállítását szorgalmazza, célul tűzi ki, hogy az ország mielőbb csatlakozzon az euróövezethez, és menetrendet sürget a különadók kivezetésére és a bankadó csökkentésére. A DK kétkulcsos személyi jövedelemadózást vezetne be, visszaállítaná az adómentes sávot a legalacsonyabb jövedelmeknél, és megszüntetné a gyermekek utáni adókedvezményt. Szorgalmazza az egységes ingatlanadó bevezetését, és szociális ösztöndíjrendszerrel párosuló tandíj-kötelezettséget írna elő, de eltörölné a hallgatói szerződéseket.

A párttagok dönthetnek az alapszabály módosításáról is, így a tagfelvételi kérelmeket a jövőben a pártvezetés helyett a választókerületi elnökségek bírálhatják el.

 

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!